fredag 3. februar 2012

Blått

For noen dager siden var det rød som var overskriften her på bloggen, i dag er det Blå
"Det er fordi jeg elsker alt det blåe, og fordi.....en sjømann er min venn."..?
Iallefall er det noen blå blomster som jeg synes er spesiellt vakre, og som jeg håper kan være med i konkurransen hos Moseplassen; X-faktor BLÅ 

Iris
Hun er liten og kommer tidlig. Hun har en dyp blå, ja nesten lilla farge. Jeg vet jammen ikke helt hva hun heter for det finnes jo så utrolig mange typer Iris. Jeg fikk henne av min kjære mamma. Hun hadde stått mange, mange år i mammas hage, og gledet oss som løp rundt der. Jeg syntes alltid hun var utrolig vakker da jeg var lita jente og er veldig glad for at hun nå gleder oss med  sine vakre, blå blomster hver vår i min hage.

Clematis "Multiblue"
Hun har vært med i en frøken konkurranse tidligere, men det var i "før blogg - tiden". Multiblue pryder inngangspartiet, og ønsker folk velkommen til oss når sommeren er her.

Hageiris
Denne skjønnheten er høy, slank og vakker. Den første gangen vi så blomstene hennes stod hun ganske beskjeden like ved trappa. Hun var satt der av leieboeren vår, og siden fikk hun stå. selv om leieboeren flyttet.  Nå nyter hun og etterkommerene solen i nær sagt alle hjørner av hagen.

Storhjelm
Denne blomsten er jeg både glad i og litt redd for. Hun er giftig. Noen sier man ikke bør ha henne i hagen på grunn av det. I min mamma´s hage sto hun i blomsterbedet ved vår lekestue, og ingen tenkte på at det kunne være farlig. Jeg synes hun er vakker. Hun bærer også med seg minner nettopp fra barndommens hage, og derfor får hun være hjertelig tilstede i min. Hun er min kandidat i konkurransen!

Blåveis
Den første om våren er alltid den vakreste!

Se flere blå blomster hos Moseplassen.

11 kommentarer:

 1. Blått er flott! :)
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 2. Oj, så mange flotte blå blomster du har funnet! Det er jo ekstra flott når man har minner knyttet til plantene. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Flott blå kandidat! Lykke til:))

  SvarSlett
 4. Så vakre blå blomster... blått er min favorittfarge, og blåveis er min viltvoksende favorittblomst:)) Lekre bilder:)O

  Ønsker deg en finfin helg:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 5. Mange fine blå blomster,gleder meg til våren kommer :)
  Lykke til og god helg.

  SvarSlett
 6. Skjønn samling blå skjønnheter, med gode historier. :)

  Lykke til i konkurransen fra Huldra. :)

  SvarSlett
 7. Så mange flotte blåe blomster!

  Lykke til i konkurransen! Ha en fin lørdag.

  SvarSlett
 8. vakre :)
  Hjem er ganske riktig giftig, men sånn med mindre man plukker bladene og serverer som salat så går det helt fint, den ville slektningen tyrihjelm er forresten enda verre visstnok.

  SvarSlett
 9. Sikke smukke billeder!! Og den Clematis er da helt fantastisk!

  SvarSlett