lørdag 3. september 2011

Byggverk i hagen

Konkurranseinstinktet er ikke særlig godt utviklet hos meg, men jeg er blitt inspirert og prøver meg allikevel i Moseplassens konkurranse om Byggverk i hagen. Da jeg skulle finne på noe lurt og forhåpentlig pent og mer fantasifullt enn plen der lekeapparater og klatrestativ engang sto, måtte jeg gå igang å bygge.
 Byggematerialene (flate stein og runde stein og stein med rette kanter til det opp bygde bedet ) har jeg stort sett henta fra skogen og langs veien, og båret i ryggsekk, henta i bil  eller frakta i trillebår til egen hage.
Det var steintungt!


Flate stein til plattingen begynner å komme på plass. Et puslespill med kjempetunge brikker.

Naboer med hest er kjekt å ha når man trenger god jord og gjødsel til plantene rundt plassen.


Det tok tid å samle flate stein fra skogen, men litt etter litt iløpet av sommeren kom flere og flere på plass. Puslespillet begynner å ta form.
Når man holder på slik blir man helt steingal, og ser bare etter passende stein over alt hvor man går! Må bare bestemme seg om det er de flate, eller de runde som skal tas med hjem.

Til jordbærbedet måtte jeg finne stein med rette kanter.


Blir det ikke fint da?!
Plattingen og jordbær bedet ble ferdig i fjor. I sommer har jordbærplantene vokst seg store og forsynt oss med gode bær, og gresset rundt steinplattingen er frodig og grønt.
Midt i steinrøysa  med selvplukkede kulestein som jeg synes ble veldig fin, har jeg planta en Gullkornell.

9 kommentarer:

 1. Jeg er mektig imponert over all steinen du har bært inn i hagen. Virkelig flott ble det også. Jeg likte spesielt godt plattingen med jordbærbed, kanskje noe jeg kommer til å prøve i hagen min også.
  Jeg har tenk på at det hadde gjort seg med litt jordbær, men har tenk altfor tradisjonelt og sett for meg en åker med sort plast :-)og det ville jeg jo ikke ha.
  Her fikk jeg en god ide.

  SvarSlett
 2. Kjempefint ble det! Stein er tungt ja, men når en først får dilla på stein må en bare ta de med seg når en finner noen fine.

  SvarSlett
 3. Det ble kjempefint!
  Ekstra morro at du har samlet alle stenene selv :) Nydelig platt, flott med stensettingen bak også.

  nydelig bidrag til konkurransen.

  SvarSlett
 4. Koselig sted i hagen, naturstein er alltid vakkert. lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige kommentarer.Ja, det var tungt å bære stein, mer moro og! I sommer kunne jeg nok ikke ha klart det fordi jeg brakk armen i vår og sliter ennå ned endel vondt. Tror nok det kan bli flere prosjekter med naturstein her etterhvert. New Dawn, koselig at du liker jordbær bedet. Nye skudd og utløpere gjør at bedet fort blir fullt. Pass bare på å fjerne de lange utløperne som vokser ut over kanten etterhvert som de kommer.

  SvarSlett
 6. Så fin platting, helt i min smak :)

  SvarSlett
 7. Så fint! Har dere noe under steinene på plattingen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Hyggelig at du liker det. Jeg har fyllt på med endel sand slik at steinene var lettere å få til å ligge rett. Vi har ikke noe dekke mot ugress. Nå spirer det litt gress mellom steinene etterhvert, men det er jo bare sjarmerende synes jeg.

   Slett