onsdag 8. februar 2012

Hvitt


Det meste er dekket av et hvitt teppe utenfor huset her hos oss, så det er jo en fin utfordring å finne hvite blomster i hagen, eller i bildearkivet, da. Og jeg fant jammen ganske mange, så her må jeg ta et lite eksklusivt utvalg.

Hvitveis som et hvitt teppe om våren! Nydelig synes jeg. Når bare det hvite snøteppet er borte tar det ikke lang tid før hvitveisen kommer.

Hvite syriner er vakkert! Og duften av syrin er bare helt herlig! Denne blomsten har fått besøk av en liten bille som også er ganske vakker. 

Stjerneskjerm er en villig hvit blomst i min hage. Vakker hele sommeren. Den gleder oss med blomster til langt ut på høsten. Jeg fikk denne av min mamma, som så mange av de gamle hageblomstene jeg har.  Etterhvert har jeg delt den og flyttet den og plantet nye bed der Stjerneskjerm får stå.

Konvall er min hvite favoritt!
Jeg er så heldig å få ha denne helt naturlig i hagen. Nydelige klokkeblomster kommer om våren, og dufter aldeles herlig. Den lokker fram minner fra barndommen da vi skulle være med Barnas Røde Kors på pasientbesøk på sykehuset. Vi plukket og plukket og plukket massevis av konvaller og lagde fine små buketter (tror det skulle være 20 blomster i hver) som vi tok med oss til de som lå på sykehus. Lurer på om de gjør dette ennå...? Det må jo ha vært veldig hyggelig for pasientene på sykehuset å få slike besøk av blomsterbarn en dag i mai.
Klikk på bildet under så finner du flere hvite favoritter.

5 kommentarer:

 1. Heisann:)
  Et nydelig utvalg av skjønne hvite blomster...gleder meg til våren!!:)

  Ønsker deg en flott uke videre:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marianne, jeg gleder meg også...

   Slett
 2. Så mange flotte blomsterbilder! For meg er det aller vakreste om våren slike tepper av hvitveis i skogen!! Liljekonvall er også nydelig, men den vokser ikke der jeg kommer fra så for meg er den en ganske "eksotisk og uoppnåelig" skjønnhet. Her vi bor nå har jeg sett store områder med liljekonvall en liten kjøretur unna. Jeg får jammen ta en tur dit om våren:-)

  SvarSlett
 3. det hørtes jo kjempekos ut med små lillekongvalbuketter,fint barndommsminne :)

  SvarSlett
 4. Herlige vårbilder. Godt at vi har litt å se frem mot.
  Gleder meg til hvitveis og syrin blomstrer.
  Hadde også noen få snøklokker i fjor. Har tatt med løk fra Jæren.
  Håper de kommer opp igjen i år. Snøklokker er det flotteste jeg
  vet om våren.
  Ha en riktig god dag :)

  SvarSlett