fredag 6. juli 2012

Jordbærtyv om natta

Jeg trodde det var nok å legge nett over jordbærene for å holde fuglene borte. Og det er forsåvidt sant, MEN det er flere som er på jakt etter jordbær her.

I nattens mulm og mørke kommer grevlingen inn i hagen. Den spiser snegler, og er derfor ganske grei å ha i nærheten, men den spiser osgå jordbær. Litt puslete netting over jordbærplantene er ikke nok til å holde denne karen unna lekkeriene.
Om morgenen kan vi bare konstatere at nettet er revet bort og de fleste modne bærene er spist, eller spist på. Et sørgelig syn!
Hjelp! Hva gjør vi nå!


Jeg tenkte at grevlingen lukter seg fram til de deilige bærene, så kanskje litt sterk, vond lukt kan holde den borte.

Skåler med salmiakk ble plassert flere steder rundt jordbærbedet. Her skal det ikke komme uvedkommende å ta for seg. Vi verner da om våre favoritter!

Morgenen etter ( les: i dag) kan jeg med glede se at innsatsen for å verne om jordbærene har lykkes. Flere av de store røde bærene havnet i min plukkekopp, og på frokostbordet i dag.
Nam nam.
4 kommentarer:

 1. Godt at du har funnet et middel for å holde grevlingen borte. Kjedelig visst dyrene spiser opp det vi har ment å kose oss med selv. Der veldig godt ut.Gleder meg til våre begynner å modnes. Ikke lenge til det nå håper jeg så vi får litt før vi reiser på ferie.
  Ønsker deg ei riktig god helg :)

  SvarSlett
 2. Eg har planta jordbær i ei store plantekorg som Plantasjen selge og har hatt netting over. Så der blir det problemer for fugler, snegler og til og med grevling og komma oppi.

  Ellers et supert tips.

  Ønske deg ellers ei gode helg.

  SvarSlett
 3. Så smaskigt det ser ut, mina är inte röda ännu. Grävling mot sniglar skulle jag gärna ha men jag vill nog helst ha mina jordgubbar ifred också. Salmiakk kan tydligen brukes til mye :)

  SvarSlett
 4. Takk for hyggeli kommentar i bloggen min :-)
  Smart grevlingtriks - du får bare håpe på at den ikke venner seg til lukten :-)

  SvarSlett