søndag 4. november 2012

Nytt liv

Nå er det kjempelenge siden jeg har skrevet blogg. Jeg har vært opptatt med så mye forskjellig, og blogging har liksom ligget ganske langt nede på prioriteringslista. Siste "aktivitet" har vært en reise til Kongo for å følge opp et prosjekt som Frelsesarmeen støtter der.
Det var min første tur til Kongo.
Prosjektet er i utkanten av Kinshasa, i bydelen Mpasa, et svært fattig område. Prosjektet fokuserer på hjelp til unge jenter som ser prostitusjon som eneste mulighet til inntekt. Rekrutteringen til dette "verdens eldste yrke" skjer ofte innenfor familien. Frelsesarmeen ønsker å gi disse jentene en mulighet til å komme seg ut av prostitusjon ved å gi opplæring i søm- og frisøryrket.
 

Jeg fikk høre flere gripende fortellinger om hva jentene hadde opplevd i sine unge liv. Jenta på bildet er 14 år.

Vemba på 16 år hadde begynt i prostitusjon da hun var bare 11år! Hennes mor døde, hun ble forlatt av familien sin og måtte finnne en måte å overleve på. Nå er hun hver dag på Frelsesarmeens senter for opplæring av unge jenter. Hun lærer å sy. Etter endt opplæring får hun en diplom og en symaskin og litt oppstartshjelp for å starte sin egen business sammen med andre jenter i samme situasjon. Hun blir fulgt opp gjennom prosjektet etter opplæringen er avsluttet, og Frelsesarmeen holder kontakten med jentene gjennom arbeidet i det lokale korpset.
Vemba ønsker å bli slik som sin beste venninne.  Livet er helt forandret. Hun har møtt Jesus. Hun er blitt med i Frelsesarmeen, og hun vil gjerne hjelpe andre slik at flere mennesker og unge jenter kan bli forvandlet og få et nytt liv.

Lykken er en egen søm butikk. Her får jentete mulighet til egen inntekt. De kan klare seg selv, og de kan støtte familien sin. Selvrespekten kommer tilbake. Drømmene om framtiden våkner.
 

1 kommentar: