mandag 28. mars 2016

Hobby


Det er veldig fint å ha en hobby.


Det siste året er det strikking som har vært min hobby. Det har vært gøy å ha et håndarbeid jeg har kunnet ta med meg der jeg har vært.
Strikketøyet har vært med i arbeid og fritid på påskeleir på fjellet, på hotellovernattinger i storbyer og besøk til venner og kjente mange steder i Norge og i Øst Europa. Det har vært med på flyreiser og flyttelass. Det har vært en hyggelig avkopling fra det daglige engasjementet og arbeidsoppgavene som jeg har.
Jeg har strikket kofter.
Jeg kjøpte "Kofteboken" og begynte på den første - til meg selv. Kofte med lus og raglan felling.
Strikketøyet startet i Stavanger, og var med på ferjereiser og kjøreturer rundt om på vestlandet og sørlandet fra Sogndal og Vik i nord, og hele veien til Arendal og Risør i sør.


Dette var jo gøy!
Jeg fant enda ei kofte i Kofteboken, og fortsatte å strikke til meg selv. Man kan jo godt ha flere kofter! Jeg valgte ei kofte som strikkes ovenfra og ned, der man legger opp rundt halsen og legger ut rundt skuldrene. Dette hadde jeg aldri gjort før, så det var en spennende erfaring. Det ble også veldig fint med perlestrikk i vrangbordene. Mønster, garn og farger tilpasset jeg litt etter eget ønske, så det ble en modifisert utgave av originalen.


Denne kofta ble ikke ferdig før vi var flyttet til Moldova, og bodde midlertidig i hotellrom i påvente av at leiligheten skulle bli klar. Selv om det var rart å sitte med ull strikketøy i 30 varmegrader, så var det absolutt godt å ha en hobby i denne perioden. Nå ble det ikke norske tinnknapper, men en fin erstatning kjøpt i Moldova.


Neste kofte skulle bli julegave/ bursdagsgave. Med to døtre som fikk lyst på kofter, så var det bare å sette i gang å strikke. De har litt forskjellige ønsker og smak både når det gjelder farge og mønster.
Den ene i hvitt, grått og rosa, med lite mønster. Tilpassa i forhold til det mønsteret jeg tok som utgangspunkt. Jeg fant etterhvert også fint og mykt ullgarn i Moldova.
Den andre i grått og gult, med mønster over det hele.
Den ene med rundfelling, eller økning da, siden jeg la opp fra halsen og strikket nedover.
Den andre med isatte ermer og mye monteringsarbeid!

Nå er den siste av disse koftene ferdig. Det ble en litt forsinka bursdagsgave. Jeg håper den passer, og at hun liker den. Jeg har iallefall kost meg med å strikke den, og det blir nok mer strikking framover også.

3 kommentarer:

 1. Heldige jenter som får nydelig kofter strikket av deg.
  Flotte de du har strikket til deg selv også.
  Håper det går fremover med dere.
  Godt å ha et sted å kunne være litt avsides.
  Men vet det ikke er der dere helst ville være nå.
  Håper snøen forsvinner hos dere også, så du igjen
  kan ut å titte etter vårteng
  Ønsker dere fortsatt god bedring og
  Guds rike velsignelse over dagene :)

  SvarSlett
 2. Vakre kofter! Imponert over kor mykje du har klart å få tid til.
  God bedring!

  SvarSlett
 3. Vakre kofter! Imponert over kor mykje du har klart å få tid til.
  God bedring!

  SvarSlett