tirsdag 17. september 2013

Småting

Jeg er nettopp kommet tilbake fra en tur til Paraguay og Argentina for å se på prosjekter som vi støtter i Sør Amerika. Det ble holdt et regionalt møte i Paraguay som jeg fikk være med på, samtidig som jeg benyttet anledningen til å besøke offiserer fra Norge/ Island/ Nederland som nettopp har begynt sin tjeneste der. Ester og Wouter Goosvilligen er nettopp kommet til barnehjemmet El Redil i Asuncion, sammen med sine tre barn. De har gjort en lang reise både bokstavelig og billedlig talt, fra Island til Paraguay, og jeg tror de alle sammen trives.
  

Oppgavene som ledere for et barnehjem med nesten 40 barn i Paraguay er utfordrende og krevende på mange vis. Da jeg var der ble det servert kveldsmat i spisesalen. Ester fortalte en kvelds-historie og fikk tolkehjelp av Miriam Oskarsdottir som er der sammen med dem i en kort periode i oppstarten. 

Etter kveldshistorien fikk alle barna hver sin overraskelsesgave. Vi ville kalle det småting, men for disse barna var det stort å få sin egen boks der de kunne ha toalettsaker helt for seg selv!


Bakgrunnen for denne lille gaven til alle er at de ser det trenges opplæring i å ta vare på egne ting. Ikke la tannbørsten ligge på gulvet og såpe bli brukt til andre ting enn å vaske seg med. Ikke bruke andres kam eller hårbørste for da får alle lus! Ikke låne uten å spørre. Rydde opp og holde orden i egne ting.

Små ting, men viktige ting i barns hverdag.

Jeg er veldig imponert over måten Ester og Wouter takler sin nye hverdag på, og hvordan de viser omsorg for sine egne og alle de 37 barna de har å ta vare på i barnehjemmet. De formidler Guds kjærlighet på en fantastisk måte, og jeg ber om at Gud må gi dem styrke og visdom i alle utfordringene de står i og masse kjærlighet!

1 kommentar:

 1. Så koselig å se bilder fra der Ester og Wouter
  er. Kjenner jo de fra de var på Lena.
  Flotte folk som jeg håper og ber om skal få
  et flott opphold i Paraguay.
  Takk for oppdateringen :)

  SvarSlett