mandag 5. august 2013

God sommer

Vi vi har hatt den beste sommeren på mange, mange år. Det kom nesten ikke regn de tre ukene vi var i Den gamle skolen i Kroken. Vi kunne nyte varme dager med strålende sol til bare å slappe av i, godt badevann og fint turvær.
Herlig vær! Vi er heldige!
Men midt i all denne herligheten ser jeg jo at det blir tørt, brunt gress på plenen, plantene henger litt med bladene, og blomstene visner fort. Hver kveld er jeg derfor ute med hageslangen og vanner, eller jeg henter vann i brønnen ( pumper opp med  nikkepumpe) og bærer til stauder og sommerblomster.
Noen få regnskurer ble det de siste dagene, og det var jammen kraftig regnvær med både lyn og torden.
Jeg synes det er herlig vær det også!

Blomster og planter vokser, og noe nytt er det kommet i hagen i år også. Steinplattingen er blitt utvidet litt og kanten for plenen er jevnt buet og litt lettere for klipperen.

 Blomsterbedet her ved steinplattingen er blitt utvidet litt og langs kanten er det nå plantet Sølvkrans sammen med Småhjerte. En fin kombinasjon. Den høye Storhjelmen står flott i bakgrunnen.

Ei humle gjemmer seg inni hjelmen her...

Småhjerte blomstrer ennå.......

  
I urtebedet vokser det fint. Noen gresskarplanter som ble sådd alt for seint vokser foran kassen, og opp langs veggen kommer den nye Klematis "Warszawska Nike"

Lekker farge!

Den gamle klematisplanten er frodig og fin i et annet bed ved uthuset.

Klematis "Multiblue"

Ved siden av denne er det kommet to nye Klematis. Den ene er tidligblomstrende rosa, men har ikke noen blomst nå. Bladene er fint røde. Den andre er en gave. Klematis Justa. En liten lekker sak som står full av knopper nå.

Yndige Klematis "Justa"

Den siste nye er Kaprifol Serotina

1 kommentar:

 1. Så mange flotte blomsterbilder.
  Mye fint å se på her ja.
  Ønsker meg kaprifol. De lukter jo så godt.
  Vet jo ikke om alle gjør det, men de
  jeg har sett gjør det.
  Ja vi har hatt en sommer vi kan leve lenge
  på i år. Herlig.
  Ønsker deg en riktig god dag :)

  SvarSlett