fredag 25. mai 2012

Gressklipper

Ja, jeg trenger en ny en.
Det er over ti år siden den første klipperen ble innkjøpt. En Husqverna Master 46, som har gjort god jobb i ulendt hageterreng alle disse årene. Den har tålt både kvist og kongler, og noe småstein innimellom. Den har tygget seg gjennom halvmeter høyt gress etter lange fravær fra hagen ved Den gamle skolen, og avblomstret blomstereng mot slutten av sesongen, uten særlig problem. Den har rundet blomsterbed kantene med ujevn presisjon (sikkert like mye på grunn av sjåføren som klipperen). Den har klippet ned små, nye bærbusker som skulle ha fått lov å vokse seg store, men stort sett surret og gått dit jeg ville den skulle gå.
Den går fortsatt bra, men hagen i Moss trenger jo også en klipper.

Hagen ved deg gamle skolen er blitt så stor at her trengs det mer rå maskinkraft.
Skal vi kjøpe en sånn klippetraktor tro?
Gemalen som synes plenen er veldig, veldig stor, tror at det nok hadde vært lurt, men jeg lar meg ikke overbevise.
Jeg ønsker meg en maskin med litt større klippebredde, og med elektrisk starter.
Tenk å kunne starte lett med å vri om nøkkelen isetedet for å dra i startsnora, igjen, og igjen, og igjen, før den kommer igang. Enkelt og lettvint ønsker jeg meg det, men jeg vil altså gjerne gå selv med klipperen.
Klipper med liten klippebredde og ingen maskinkraft

Hva skal man kjøpe, da?
 Hvor mye skal den koste?- To tusen eller ti tusen?
Skal den ha framhjulsdrift eller bakhjulsdrift? Oppsamler eller utkast på sida, eller bioklipp? Høyderegulering på hjulene eller sentralt? Vannslange tilkopling eller ikke? Trinnløs fartregulering? Kløtsj som frikobler kniven mens motoren går? Fem års garanti eller livstidsgaranti?
Rustfri, plast, stål eller, støpjern?
Hjelp!!!
Jeg skal jo bare klippe gresset.
Kanskje jeg like godt skal kjøpe meg en sau.

Gressklipper med rå muskelkraft



3 kommentarer:

  1. Ja kjøp deg etpar sauer og la de stå for gressklippingen så gjør det ikke noe om det blir litt tid mellom hver gang dere er der. hehe. Villsau hadde kanskje vært det beste for de klarer seg selv mye bedre.Men da spørs det hvordan det går med alle plantene, og bærbuskene, for ikke å snakke om frukttrær. Nei det er ikke lett. Vi kjøpte en ny for ikke så mange år siden, og Tom er ikke fornøyd med den. Den takler ikke den ulendte "hagen" vår like godt som den gamle. Jaja, du/dere finner vel utav det etter hver. Men vanntilkobling? Er det for å vanne samtidig?
    hehe, Den var ny ja.
    Ha ei riktig god helg :)

    SvarSlett
  2. Vi har ca 3 mål som skal klippes og kan ikke ha noe annet enn en sitteklipper. Jeg tenkte på hvor grensen går for hva kan klare med en god motordrevet håndklipper, og tror at det må være under 1 mål. Vi har Husqvarna bioklipper. Jeg synes vanligvis at gressklippet forsvinner fort, unntatt hvis det har vært for langt ved klipping. Det har hendt at jeg har rakt deler av plenen. Velg uansett en med knivene helt foran. Da klippes gresset før det presses ned av hjulene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for gode tips! Det, ble en klipper med tre valg; mulching (småklippet gress som kan ligge igjen på plenen) utkast på siden (som ofte kombineres med det første alternativet) og oppsamling. Så kan vi variere litt. Tror nok dette skal bli bra, ja.

      Slett