søndag 20. mai 2012

Den grønne plassen


Jeg møtte henne i Argentina, i Buenos Aires.
Hun bor i et lite hus sammen med fire søsken, mor, far og tante som passer barna når mor er borte på jobb hele uka. Den lille familien kom fra Bolivia for ett år siden. Her har mor funnet jobb, og far jobber også litt. Barna kan gå på skolen. De har et hus å bo i der de har soverom med senger til alle, køysenger. Tante har eget rom.
Når det regner renner vannet nedover veien som blir til en liten søle-elv. Vannet renner inn på kjøkkenet, og det er nesten umulig å være der. De må bruke bøtter og kar og øse vannet ut igjen.
Hun viste meg lekene sine. Ei lita dokke uten hår. Noen dyrefigurer. En liten leke kopp. Broren hennes går i førskolen og han viste meg skolesekken sin med skrivebok. Og så hadde han en liten blå bil. Bilen har ikke hjul, men han forsikret meg om at den virker!
Etter skoletid møtte jeg henne igjen. Hun kom løpende inn gjennom porten til Frelsesarmeens gamle, nedlagte barnehjem med armene utstrakt, og ga meg en god klem! Lillebroren kom springende etter, og jeg fikk en god klem av ham også.
Frelsesarmeen driver arbeid blant barn og familier i dette området. Barna kan komme til det gamle barnehjemmet for å leke. Her er det kjempegod plass og masse grønt gress. Prosjektet kalles "Evangelina Espacio verde" Grønn plass. Det er en oase i slummen!
På bildet ser dere henne sammen med tante og aktivitøren på barnesenteret. De prøver seg på fingerhekling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar