tirsdag 21. februar 2012

Feitetirsdag

Skal du gå forberedt inn i fastetiden bør du feite deg opp i dag.
Boller med krem er tingen!

For noen er det rømmegrøt, for andre er det salt kjøtt og kålrotstappe.
Tradisjonene er mange og varierte.

Fra gammelt av var denne dagen en skikkelig festdag og et av årets høydepunkter for folk som ellers måtte nøye seg med enkel og nøktern kost. Noen steder ble feittirsdag kalt kvitetirsdag, fordi kosten bestod hovedsakelig av melkemat og melmat.

Og etter dette begynner fasten.
I morgen er det askeonsdag.

3 kommentarer:

  1. Namnam...slenger meg på etegildet:))

    Ha en flott fettirsdag:)
    Klem Marianne

    SvarSlett
  2. Ååå mye godt å sette tennene i her:)
    Gøy at du forteller om de gamle merkedagene:)
    Håper du ser i løkblomstene hos deg også snart:))

    SvarSlett
  3. For et festbord.
    Kjenner virkelig at jeg blir skikkelig sulten her jeg sitter.
    Må nok finne meg til mat.

    SvarSlett