mandag 10. august 2015

På plass

Nå er vi på plass i Moldova.
Huset vi skal bo i og ha vårt kontor i har tidligere vært et hotell.


Vi venter på at leiligheten skal bli ferdig for innflytting, og mens vi venter, og venter, og venter så bor vi på to tidligere hotellrom. Ett fungerer som oppholdsrom og ett som soverom for oss to.
Dette er som sagt ikke hotell nå lenger, så vi må sørge for maten selv. Oppvasken tok vi i håndvasken på badet inntil jeg fikk kjøpt ei lita balje. Det kan nok bli litt primitivt med små hotellkjøleskap der der vi så vidt får inn en halv liter melk (i trekantet kartong!) og ei pakke med egg. Nå har vi lært oss en god stableteknikk, så vi får også plass til en liten brunost og en pølsesnabb. Vi har ikke noe kjøkken annet enn det "kjempekoselige" i kjelleren med de store hotellgrytene og den massive stekeovnen, men det meste går greit i en overgang.
Å jeg glemte nesten å si at det er jo noe som fungerer nesten som på hotell, nemlig vasking. To vaskehjelper har jobbet her på huset i mange år, og de er jo vant til å gjøre rent på alle hotellrommene tre ganger i uka. de vasker kontorene og de kommer (selvfølgelig) også inn på våre to rom og til de andre som bor midlertidig her. De tømmer søppel, tørker støv mellom alt vårt midlertidige rot, de rer opp sengene (!) og støvsuger gulvene. Service!

Leiligheten blir romslig og fin tror jeg. Tre soverom i andre etasje, det største med garderobe. To bad med dusj, ett oppe og ett nede.
På onsdag begynner arbeiderne å jobbe i huset. De skal lage stue i andre etasje og kjøkken med åpen løsning i første etasje. Om fire uker skal alt være ferdig.
Vi håper de holder hva de lover.

Kontorene trenger også oppussing og installering av nytt air condition anlegg. Med over 30 varmegrader og strålende sol hver eneste dag, så er det en nødvendighet. Foreløpig deler jeg kontor med tre andre fordi det er det eneste kontoret med air condition.
Kontormøbler er bestilt, og i dag kom stolene! Det går da framover.


Vi bor i et nydelig område av byen. Like ved en kunstig laget innsjø med fin promenade rundt hele. Vi går turer hver kveld både rundt vannet og i skogen like ved og vi har det veldig bra.
1 kommentar:

  1. Ja det er ikke bare å komme til uferdige husrom.
    Får håpe det går greit med oppussingen.
    Og at dere snart er inne i nyoppussa leilighet.
    Lykke til i jobben og Guds rike velsignelse :)

    SvarSlett