torsdag 4. juni 2015

Flytting - igjen!

Det er ikke så lenge siden sist, bare ett knapt år, men vi skal altså flytte enda en gang.
Vi flytter til Moldova, og kan ikke ta med oss mer enn det aller nødvendigste dit, resten skal lagres i Norge. Jeg pakker i kasser, sorterer og kaster og gir bort. I en sånn prosess er man kanskje ekstra nøye med sortering, og ekstra streng med å kaste.
Det burde ikke være mye jobb nå, siden det er så kort tid siden siste flytting, men det er utrolig hvor mye man har, som man egentlig ikke trenger!

Kanskje vi burde holde oss til Mesterens ord da han sendte ut sine disipler for å forkynne Guds rike og helbrede de syke. Han sa at de ikke skulle ha noe med på veien, verken stav, eller veske, eller sko, eller ekstra klær, brød eller penger! Lukas 9,2

Jeg har nok alt for mye av både klær, vesker og sko til å kunne passe som en av de første utsendingene for evangeliet! Det kreves andre ting av dagens utsendinger, og utfordringene vi møter er så forskjellige at vi nok i det minste vil trenge to par sko og en PC! Og jeg tror at Herren uansett vil sørge for oss gjennom alt.

Det blir trist å reise fra alt det vi er en del av her, fra familien og vennene og arbeidskolleger, men så er det også noe med det å ta fatt på nye oppgaver i andre land med masse spennende utfordringer.

For tida er det derfor litt kaos i hodet (og i huset).
Den jakka jeg tenkte jeg skulle ha i sommer er borte! Å ja, den er pakket, men i hvilken kasse??
Det ble ikke noe av vårens vinduspuss, og når skal vi egentlig få tid til å vaske leiligheten?
Når blir flyttelasset henta?
Skal vi ta med julepynten, eller skal den på lager?
Hva skal vi ha til middag i dag? Kan vi ta noe fra fryseren?  - ikke mer igjen der, nei.
Må vi virkelig kjøpe enda en pose kaffe før vi flytter (vi skal jo tømme skapet)?


Pakke, rydde, vaske, ekspedere flyttelass hit og dit, gjennomføre planlagte arbeidsoppgaver her, sende flyttemelding der, handle mat nå, passe på å tømme fryseren, og hva skal jeg nå gjøre med potteplantene som jeg har fått iløpet av året? Takk!

Ja, ja, "Alt er en overgang sa reven da den ble flådd"!

Om to måneder er vi på plass i ny bolig og nytt kontor Chisinau, Moldova med ansvar for Frelsesarmeens arbeid i Georgia, Ukraina, Moldova og Romania.
Der er det nå 26 varmegrader.
-om vi gleder oss?

Gjett!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar