fredag 20. februar 2015

Rydding

Jeg rydder litt i bildene for å få en oversikt over hva jeg har. Når ryddingen foregår i digitale arkiv på PC en så er det ikke tunge løft og mye slit, men det tar jammen tid allikevel. Så må man jo bestemme seg hvordan man vil ha det før man begynner å rydde.
Bildene skal kategoriseres og lagres der de hører hjemme, men skal man lagre i mapper med årstall, eller i mapper med sted, eller kanskje etter kategori? Hva gjør jeg når et bilde kan settes i mange  kategorier? Hvilke kategorier skal jeg bruke forresten?
Huff! For et slit!! Jammen lager man seg mange problemer, gitt. Utenriks- og innenriks krig og krangling og andre utfordringer er jo ingenting mot dette.

Se på dette bildet her:

Skal det kategoriseres som Blomster? Klematis? Lilla, eller blå? Sommer? eller 2010, eller alle? 
Det er forresten ikke så veldig lenge til sommeren er her. 
Rop på sommeren så kommer den!

Eller hva med dette?

Blomster? Asters? Snø? Lilla? Hvit? Grønn?
Ikke lenge siden det så slik ut i hagen, men blomstene visner og dør.

Eller dette?

Blomster? Interiør? Engler? Rød? Eller "gave"? 
Det var en liten blomstergave fra et barnebarn dette. Kjempekoselig!


Dette er iallefall Blomst, Blåveis, Blå, 2012. 

Det er gøy å se på bilder og drømme seg vekk til det som jeg har sett og opplevd for lenge eller kort tid siden. Så drømmer jeg litt om det som kommer også. Jeg kjenner at jeg gleder meg til blåveisen kommer fram igjen. Jeg gleder meg til våren, og begynner å planlegge hva jeg kan gjøre i hagen dette året.

3 kommentarer:

 1. jeg legger alle bilder inn i mapper med dato den dagen jeg lastet dem over. Alle mappene er lagt i en fellesmappe for hvert år. Alle blomsterbilder er kopiert over i en annen mappe som heter Hage. Alle bildene har fått nye navn: Brunstorkenebb 2008, Brunstokenebb 2012 osv. Da er det lett å finne igjen. Områdebilder fra hagen er sortert i egne mapper etter områder. Interiørbilder i en annen mappe med undermapper for hvert rom. Matbilder i en mappe foreløpig, men der må jeg legge bakebilder i en undermappe.
  Jeg vet at hvis alle bildene lastes over i for eksempel Photo Gallery så kan man tagge bildene og lett søke dem opp igjen.

  SvarSlett
 2. Ja det er mye jobb å lagre bildene slik at en lett finner de igjen.
  Har ikke gjort det, bare latt de ligge på dato.
  Men det hadde vært enklere å finne igjen visst en
  la de inn i mapper etter navn.
  Må bare vente til jeg får igjen dataen min så skal jeg
  sette igang med litt opprydding i bilder. Var så vidt begynt da
  daten sa takk for seg. Fikk heldigvis lagret alt før det skjedde.
  Ha ei velsignet god helg :)

  SvarSlett