søndag 15. april 2012

Litt stusselig

Hagen vår på Jeløya ser litt stusselig ut.
Plenen er ikke fin. Den er full av mose og det er mange dype spor etter at biler har kjørt på den. Det siste året ble den nok ikke klippes særlig ofte, og langt, vissent gress ligger utover kanten og rundt alle buskene.
Hekken av buskfuru er delvis ødelagt. Mange av buskene i hekken er borte, og siden den har fått vokse vilt i mange år, er den blitt både høy og vid.
Pæretreet var fullt av lange skudd rett tilværs. (Jeg har prøvd meg på beskjæring tidlig i vår)
Ei rose med flere gamle, tørre greiner står midt på plenen i et opphøyd bed som er gjenngrodd av kveike.
Lurer på om det kan bli noe orden på dette her. Huffameg!
Nå har jeg startet med beskjæring av pæretreet (som sagt tidlig i vår), beskjæring av hekken (For et slit! Det kommer til å ta lang tid!), klippe og rake bort gammelt, vissent gress rundt buskene, litt luking rundt rosebusken midt på plenen (kanskje den egentlig bør flyttes...), feiing av den steinlagte innkjørselen som var full av gammelt gress og barnåler fra hekken og naboens høye graner.
Det kommer seg!
Det er ikke mye blomsterpryd her ennå, ingen bed med vårblomster eller løker, men  en prydbusk står full av nydelige blomster

Så dukket disse søte blå fram under buskfuruhekken.

Og disse lyser flott opp mellom steinene i oppkjørselen!
(kanskje ikke alle setter like stor pris på Løvetann i hagen ;-) men...)


Og så finnes det både rips og stikkelsbær og rabarbra i hagen vår, men det får jeg ta seinere.

2 kommentarer:

  1. Hei vennen - det er tydelig at våren er kommet mye lenger på Jeløy enn her i Estland, men fint være her også. God tur til Sør-Amerika. Vi sees om et par uker. Masse klemmer

    SvarSlett
  2. Høres ut som det skal bli orden på den hage etterhvert når du får drevet der litt. MEr enn en kan si om hagen her. Her overlever ingenting av det jeg planter og gjerne vil ha i hagen. Må nok lklare meg med sommerblomster ser det ut for. Har jo noen løker og stauder som kommer igjen. Men jeg har flere ganger plantet roser, men de dør etter en eller to vintrer. Kjedelig. Men det er ganske kaldt her, Og det ene året da vi virkelig hadde vært flinke til å dekke over, døde rosebuskene vi hadde hatt etpar år. Jaja, slik er det.
    Du får ha god tur da til Sør Amerika :)

    SvarSlett