lørdag 10. mars 2012

Pendlerliv

Det går jo så fint!
Det er deilig å reise med tog.
Avslappende måte å reise på, og ikke minst miljøvennlig.
Togene kommer når de skal og går når de skal, og tar meg dit jeg skal. Ingen problem å pendle, nei. Det er somregel alltid sitteplass også, og jeg kan sove eller lese eller strikke eller jobbe både til og fra jobb.  - Som om det ikke er nok å jobbe når man faktisk er på jobb.
Mange av mine medpassasjerer sover. Det blir ganske stille om morgenen i et sånt typisk pendlertog tror du kanskje, men mange sover med lyden på.
De snorker.
Og det er jo ikke noe rart at det blir snorking når man sitter og sover med hodet bakover eller med en snodig, unaturlig sidevri. Så sitter vi der i stille - vogn, men det er altså ikke helt stille der.
I går ringte telefonen min på vei til jobb. Jeg så meg fort rundt. Hvor sitter jeg egentlig? I stille, eller ikke - stille vogn? Jeg kunne ikke finne helt ut av det i farta, så jeg snakka veldig stille, for sikkerhets skyld, og snudde meg mot vinduet. Korte svar. Kort samtale.
Heldigvis er folk rause og snille. Ingen sinte blikk eller irriterte kremt den morgenen. Takk, kjære medpendlere!

Tog til jobb, og tog hjem igjen. Det gikk fint helt til nå.
Det er ikke deilig, og ikke avslappende, å reise med tog når du ikke har noe sted å sitte!
Buss for tog? Ikke om man er fast bestemt på at tog er raskere, mer avslappende, og mer miljøvennlig selvfølgelig.
Jeg tror det var mange som tenkte det samme som meg. Alle setene var opptatt. Alle trappetrinnene var det noen som satt i. Alle klappsetene var opptatt. Alle do setene...vet ikke noe om det...
Man kan lene seg mot veggen, eller støtte seg mot vinduskarmen ganske lenge, men så siger man ned mot gulvet. Det blir vanskelig å lese, umilig å strikke, eller å jobbe - heldigvis - men det går an å sovne til og men når man sitter på gulvet.
Den gode togturen hjem ble alt annet enn avslappende, men hjemme ventet sofaen, og det er tross alt hjemme man kan riktig slappe av!
God helg!

1 kommentar:

  1. Jeg liker godt å reise med tog. Men er glad jeg slipper det når det er buss for tog.
    Er mye mer behagelig med tog ja.
    Ønsker deg en god søndag :)

    SvarSlett